maandag 3 november 2014

Het misbruik van ons geld gaat gewoon door...

Alsof het al niet genoeg is, dat wij, de arbeidersklasse, verplicht een kaste maatschapelijk nuttelozen moeten onderhouden, die vrijelijk de hele wereld mogen bereizen, en die rustig van ons geld voor 4 miljoen een tuin mogen aanleggen, trekt de gemeente Utrecht zonder blikken of blozen dik 15 miljoen euro uit om de Tour de France in Utrecht te laten starten (zie de Volkskrant van vandaag)... Alsof dat geld in Utrecht niet beter besteed had kunnen worden: ook daar zitten genoeg mensen in ernstige problemen met alle "bezuinigingen" in de zorg en op andere terreinen.

Laat dit soort zinloze prestige-zaken, áls die al perse in Nederland moeten plaatsvinden, kotsverdomze organiseren in plaatsen als Wassenaar of Blaricum en eis dan dat geld van de grootgraaiers die daar wonen. Maar eigenlijk is het zoïzo belachelijk dat dit soort geldverslindende zaken nog steeds georganiseerd wordt, want in Frankrijk zitten ze net zoals hier in een dikke economische crisis.

Ik snap het heus allemaal wel: dit soort "sport"-manifestaties (brood en spelen, waarbij ik me afvraag hoeveel mensen er zijn die al niet eens meer genoeg te eten hebben) is nodig om te voorkomen dat de massa tijd krijgt om na te denken over wat er werkelijk aan de hand is.
Stel je voor dat er geen Tour de France, Olympische spelletjes en foebbalkampioenschappen op de TV worden uitgezonden en dat de Nederlandse bevolking, die uit verveling weer na is gaan denken, en masse Den Haag bezet en de verantwoordelijke politici gijzelt... Ik ben er overigens van overtuigd dat de "orde"-diensten en het Ministerie van Oorlog grootschalig uit de slof zullen schieten en dat de gegijzelde politici al gauw weer ontgijzeld zullen zijn en weer rustig verder gaan met hun wanbeleid, maar het oogt zo slecht in de buitenlandse pers, niet waar.


Trouwens, hoeveel moet de NOS (of heet dat tegenwoordig ook NPO?) betalen om die Tour de France uit te mogen zenden. Dat geld komt immers ook rechtstreeks uit onze zakken, zelfs uit die van mensen die nooit TV kijken...

Geen opmerkingen: